Wie zijn wij?

Hilda Filippo

 

"Sinds 1989 werk ik als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Ik heb ervaring in de groepen 3 t/m 8 op verschillende scholen in de regio. In 2011 heb ik mijn Master SEN/Remedial Teaching behaald; Special Educational Needs. Sinds september 2014 werk ik in een Internationale Taalklas in Noordwijkerhout. Kinderen die net in Nederland zijn, geef ik intensief rekenen en taal- en woordenschatonderwijs waardoor ze na één jaar kunnen uitstromen naar een basisschool bij hen in de buurt. Ik geef onderwijs op maat en maak wekelijks voor elke leerling een persoonlijk ontwikkelingsplan.

Naast groepsleerkracht ben ik werkzaam als remedial teacher in onze gezamenlijke praktijk. Ik heb gemerkt dat het individueel begeleiden van kinderen zeer motiverend werkt. Het geeft veel voldoening om het zelfvertrouwen van kinderen te zien groeien en ze een stapje verder te helpen".


 

Simone Marijt


 

"Sinds 1999 ben ik werkzaam in het basisonderwijs. Voordat ik leerkracht werd, heb ik na mijn studie fiscaal recht, enkele jaren in een belastingadviespraktijk gewerkt. Ik heb op diverse scholen in Leiderdorp en Leiden ervaring opgedaan in het lesgeven en het individueel begeleiden van kinderen. In 2011 heb ik mijn Master SEN/Remedial Teaching behaald. Hetzelfde jaar zijn Hilda en ik gestart met onze praktijk voor remedial teaching. Na enkele jaren als schoolcoach (Stichting Leerkracht) gewerkt te hebben, werk  ik momenteel  in Leiden op de Haanstraschool. Ik geef daar les aan groep 7 en 8.  Daarnaast ben ik gecertificeerd KIES-coach (KIES = kinderen in echtscheiding situaties). Kinderen worden dan gedurende enkele maanden in een KIES-groep onder schooltijd begeleid. Het begeleiden van kinderen in een gezamenlijke praktijk geeft mij veel voldoening omdat je door de individuele benadering vaak snel resultaat ziet. Ook in de opvoeding van mijn eigen kinderen merk ik dat ieder kind baat heeft bij een eigen aanpak. Ik vind het van groot belang de begeleiding van ieder kind goed af te stemmen in mijn wekelijkse overleg met Hilda".